>>Rotterdamse rechter-commissaris Frima toegetred...

Rotterdamse rechter-commissaris Frima toegetreden tot bestuur SIM.

Rotterdamse Rechter commissaris mr. Jacqueline Frima treedt toe tot bestuur Stichting Insolventie Mediation.

 

Het bestuur van de Stichting Insolventie Mediation is verstrekt met Jacqueline Frima, voorzitter van het Team Insolventie van de rechtbank Rotterdam. Frima houdt als rechter commissaris met haar team toezicht op de afwikkeling van faillissementen door curatoren.

 

Voorzitter Marinus Pannevis is blij met de komst van Frima: “Zij ziet als rechter commissaris dagelijkse het nut en de noodzaak van voortvarende afwikkeling van faillissementen en hoe mediation daaraan kan bijdragen. Zij kan dat binnen de rechterlijke macht verder uitdragen. De rechtbank Rotterdam was één van de eerste die met een pilot insolventie mediation begon en dat heeft intussen in meerdere faillissementen geleid tot oplossing van kwesties, waarover anders misschien jaren was geprocedeerd. Ook andere rechtbanken beginnen nu met een pilot.”

 

Frima is een groot voorstander van het oplossen van geschillen via mediation. “Wij hebben in Rotterdam er  een begin mee gemaakt, en het is een succes. Het gebeurt helaas nog te weinig. Niet iedereen ziet het zitten, vooral door onbekendheid met het fenomeen mediation in de zakelijke setting van een faillissement. Maar onze curatoren die er door de pilot mee in aanraking kwamen waren blij verrast en overtuigd van het nut.”